Hamiltonu pol pozicija na trci za Veliku nagradu Britanije (video)

|   Sport
Rezultat je još značajniji ako se zna da je Hamilton imao probleme na stazi, a u jednom trenutku se njegov bolid čak i okrenuo. Ipak, uspeo je da nadoknadi izgubljeno vreme i još jednom dominira u kvalifikacijama. Trka za Veliku nagradu Britanije vozi se u nedelju od 15 sati.
Foto: Fonet

 

Luis Hamilton je osvojio pol poziciju na kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije. Vozač Mercedesa ne samo da je bio najbrži, već je uspeo da obori i rekord staze "Silverston" sa vremenom 1.24,303.

Rezultat je još značajniji ako se zna da je Hamilton imao probleme na stazi, a u jednom trenutku se njegov bolid čak i okrenuo. Ipak, uspeo je da nadoknadi izgubljeno vreme i još jednom dominira u kvalifikacijama.

"Valteri mi je bio opasan rival i praktično me "gurao" sve do poslednjeg momenta, baš sam se namučio. Imao sam to okretanje na stazi, a i generalno sam se mučio u prvoj sesiji, pa sam potom uspeo da se smirim i da izvezem kako treba. Prvi krug Q3 je bio odličan, a drugi još bolji", rekao je Hamilton posle kvalifikacija.

 

 

Iza Hamiltona, kojem je ovo 91. pol pozicija u karijeri redom idu Valteri Botas, Maks Ferstapen, Šarl Lekler, Lando Noris i Lans Strol. U prvih deset su Karlos Sajnc, Danijel Rikardo, Esteban Okon i Sebastijan Fetel.

"Kvalifikacije su generalno prošle dobro, a za mene je bilo sjajno sve do Q3 kada sam krenuo da gubim zadnji kraj i da mi bolid malo proklizava. Luis je našao malo više prostora za napredak od mene i zasluženo je uzeo pol poziciju. Prošle godine je pobedio sa druge pozicije, možda ću sutra to ja uspeti", nada se drugoplasirani u kvalifikacijama Botas.

Trka za Veliku nagradu Britanije vozi se u nedelju od 15 sati.

 

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet