Đoković u nedelju počinje borbu za povratak na svetski teniski tron

|   Sport
Novak kaže da je na Završnom mastersu u Londonu najbolje da se izbegnu kalkulacije. Želi da beleži pobedu po pobedu do kraja turnira i tako ponovo stigne do trona. "Prvo mesto na listi je nadohvat ruke kako Rafi tako i meni. Ovaj turnir će odlučiti ko će biti broj jedan na kraju ove sezone. Svakako da je Rafa u boljoj poziciji, ali posle trijumfa na Mastersu u Parizu dao sam sebi veliku šansu. U dobroj sam poziciji", smatra Đoković.
Foto: Fonet

 

Šampion Australijan Opena i Vimbldona Novak Đoković veruje da ima dobre izglede da sezonu završi kao najbolji teniser sveta.

Srpski teniser je posle tačno godinu dana vladavine, poziciju broj jedan u prošli ponedeljak prepustio Rafaelu Nadalu koji sada ima 640 poena prednosti. Sledi poslednji turnir sezone, Završni masters u Londonu, a Đoković će u nedelju od 15 časova prvi put u karijeri igrati sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Novak kaže da je najbolje da se izbegnu kalkulacije. Želi da beleži pobedu po pobedu do kraja turnira i tako ponovo stigne do trona.

"Prvo mesto na listi je nadohvat ruke kako Rafi tako i meni. Ovaj turnir će odlučiti ko će biti broj jedan na kraju ove sezone. Svakako da je Rafa u boljoj poziciji, ali posle trijumfa na Mastersu u Parizu dao sam sebi veliku šansu. U dobroj sam poziciji", smatra Đoković.

Govoreći o prvom protivniku, Novak je istakao da je svestan da na scenu polako stupaju mladi igrači kao što je Beretini. Italijan je blistao na US Openu gde je stigao do polufinala.

"To je sjajna poruka za naš sport. Neizbežno je da će se smena dogoditi pre ili kasnije i da ćemo imati uspešnu mladu generaciju. Rodžer, Rafa i ja smo srećni što smo i dalje u toj grupi na vrhu, ali koliko će to trajati? Neće uvek biti tako", poručio je Đoković.

O meču u nedelju je govorio i Mateo Beretini koji je zaključio da će duel sa Đokovićem biti veliko iskustvo za njega. 

 

 

Foto: Fonet