Defile niških biciklista u okviru Evropske nedelje mobilnosti

|   Život
U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Niš, Udruženje biciklista „Karavan tim" i EU info kutak Niš organizuju „Defile niških biciklista" u nedelju, 17. septembra 2023.
Foto: EU info point Niš - promo

 

EU info point Niš poziva građane da im se pridruže sami ili u društvu članova porodice, prijatelja, kolega, nastavnika. Organizatori poručuju da ovom aktivnošću žele da afirmišu korišćenje bicikla u gradskom saobraćaju kod svih generacija i da skrenu pažnju na značaj koji vožnja biciklom ima za zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti  je „Ušteda energije", a slogan „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!" usmerena je na mogućnosti uštede goriva i energije uopšte i to kroz motivaciju građana da koriste aktivne vidove kretanja, promociju obnovljivih vidova energije u mobilnosti i zagovaranje što manje zavisnosti od upotrebe automobila.

Okupljanje biciklista učesnika zakazano je za nedelju, 17. septembar u 11 časova na Trgu Kralja Milana, dok će defile krenuti u 11:30 časova. Za učešće dece mlađe od 12 godina obavezno je prisustvo roditelja ili staratelja, napominju organizatori. Ruta je duga 8 km i potrebno je oko 45 minuta lagane vožnje uz obezbeđeno prisustvo redara i saobraćajne policije koji će brinuti o bezbednosti svih učesnika.

“Sportske igre - Biciklistička vožnja se završava u Parku Čair gde će po dolasku biciklista od 12.15h, za sve učesnike Defilea koji žele, ali i ostale zainteresovane prolaznike i posetioce najvećeg gradskog parka, biti organizovan program uz različite sportske igre koji će predvoditi naši saradnici iz Dečije akademije sporta”, poručuju organizatori.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar