ANKETA: Šta građani misle o električnim trotinetima?

|   Info
Električni trotineti za kratko vreme postali su pravi hit u svetu, a automobil, autobus ili bilo koje drugo prevozno sredstvo na koje smo navikli, sada zamenjuje ova električna naprava. Građani kažu da im odgovara jer je, kako kažu, lako i za vožnju i za parkiranje.

 

Električni trotineti ili romobili, za veoma kratko vreme postali su najpopularnije prevozno sredstvo širom sveta, pa i u Srbiji. U zavisnosti od modela, mogu da razviju brzine do 30, pa i 40 kilometara na sat. Prosečni električni trotinet za odrasle može se kupiti za 30.000 do 60.000 dinara, dok ima i onih skupljih od oko 150.000 dinara. Istraživali smo šta Beograđani misle o ovim novim pokretnim spravama koje sada već svakodnevno viđaju na ulicama svog grada.

Za nekoliko meseci prodato je preko 40.000 trotineta samo u Beogradu, što je, kažu, rekord za jedno prevozno sredstvo. Postoje čak i liste čekanja za kupovinu na kredit koje su duge i po nekoliko meseci. Ono što je sigurno je da je ovaj dvotočkaš već postao popularan i u Srbiji i da je već zamenio mnoga druga vozila.

Novinar: Ivana Damnjanović